Mind Detox

Van innerlijke onrust naar levensvreugde

Lijd je aan een chronische of onverklaarbare lichamelijke aandoening? Zit je vast in emoties of een gedragspatroon dat je belemmert? Begrijp je niet waarom je altijd reageert zoals je doet en lukt het je maar niet dat te veranderen? Verlang je naar innerlijke rust? Als er iets niet goed gaat in je lichaam of leven en je wilt weten waarom, kan Mind Detox helpen.

Mind Detox is qua uitgangspunt zeer vergelijkbaar met Ayurveda. Het richt zich op het oplossen van de oorzaak van het probleem in plaats van het behandelen van symptomen. Het zuivert op een natuurlijke en krachtige manier je perceptie en lost oordelen, overtuigingen en patronen die je in de weg zitten simpel op.

Onbewuste overtuigingen, emoties en gedragspatronen kunnen een dusdanige negatieve werking hebben dat ze tot mentale toxiciteit leiden. Omdat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn, kan die giftige werking serieuze problemen veroorzaken. De innerlijke weerstand tegen wat zich voordoet in je leven, is een geheime bron van stress die heel goed een reden kan zijn waarom jouw probleem tot op heden niet is opgelost.

9

Fysieke aandoeningen

Een fysieke aandoening die chronisch is, of waarvan de oorzaak niet bekend is en waar je maar mee moet leren leven. Klachten waar je niet over durft te praten, of die je wegmoffelt met “het gaat vanzelf weer over.”

Met Mind Detox onderzoek je of de oorzaak van je fysieke klacht gebaseerd is op je onbewuste manier van denken.

 

9

Emotionele kwesties

Angst, verdriet en woede. Gekwetst zijn, je onzeker of schuldig voelen. Hoog-sensitiviteit. Emoties en gevoelens kunnen je enorm belemmeren jezelf te zijn en te doen wat je wilt doen.

Mind Detox leert je jouw emoties niet langer te onderdrukken en jezelf uit hun greep te verlossen.

 

9

Levensproblemen

Een ongezond gedrag willen veranderen wat maar niet lukt. Een steeds terugkerend levensprobleem waarvan je niet snapt waarom dat jou elke keer weer overkomt. In eindeloze cirkels denken over een oplossing maar die niet vinden.

Mind Detox verandert je relatie met je mind waardoor je de resultaten krijgt die je wél wilt.

“Als je iets mist in je leven, ben je dat waarschijnlijk Zelf.

Ik kan jou helpen je ware Zelf weer te ervaren. Mijn drijfveer daarvoor is liefde. Onoverwinnelijke liefde.”

Intuïtie als gereedschap

Als hoog sensitief mens speelt mijn vermogen om heel goed te kunnen ‘voelen’ een belangrijke rol in mijn leven. Ik kan mij er makkelijk door verplaatsen in een ander. Die kwaliteit zet ik volop in tijdens mijn werk. Dat past erg goed bij de Mind Detox Methode die verschillende technieken omvat waar ik flexibel mee om kan gaan. Daardoor kan ik jou als cliënt volledig ondersteunen bij het op jouw manier bewust worden van waarom wat er in je leven speelt een probleem is voor jou.

Het is eindeloos fascinerend hoe ieder mens vanuit het onderbewuste, zelf met de redenen en oplossingen komt. En vervolgens inzichten vormt die ertoe leiden dat ze vrede krijgen met hun verleden of situatie. Mijn intuïtie en onverdeelde aandacht scheppen daarvoor een veilig veld: het huidige moment, waarin alles mogelijk is.

Mind Detox helpt je minder vanuit je hoofd en meer vanuit het Nu te leven, waardoor je automatische meer innerlijke rust en helderheid ervaart. 

Met Mind Detox verander je de relatie met je emoties. Je gaat ze ervaren in plaats van erop reageren. Dat geeft letterlijk verlichting en positiviteit.

Mind Detox helpt je begrijpen waarom je bepaalde problematische levenspatronen in stand houdt en hoe dat te veranderen. 

Het proces

Met de Mind Detox methode als leidraad gaan we in gesprek. We onderzoeken met een open en nieuwschierige houding wat de oorzaak is van je probleem. Die kan in het verleden of de toekomst liggen of gebaseerd zijn op innerlijk conflict.  Het kan ook heel goed om een combinatie van deze redenen gaan. 

Als we de hoofdoorzaak van je probleem hebben gevonden, helpt de methode je tot gezondere conclusies te komen. Dit bevordert innerlijke harmonie wat altijd een gevoel van opluchting en ruimte geeft. Je krijgt een meer positieve kijk op jezelf en je wereld en word je meer bewust van jeZelf. 

Door de verbinding tussen je geest, lichaam en de externe wereld, zorgt het verminderen van je weerstand tegen wat er was, is, of nog komen gaat voor innerlijke rust. Je komt in een meer ontspannen, natuurlijke staat van zijn. Je lichaam reageert op die verandering in je innerljike milieu, waardoor klachten kunnen afnemen en zelfs verdwijnen.

Mind Detox is een bewustwordingsproces. Je gaat inzien hoezeer je mind je in het verleden of de toekomst houdt. Je leert je minder mee te laten slepen door gedachten, emoties en gevoelens. 

Een sessie duurt anderhalf uur en kan ook online plaatsvinden. Naast bevrijdende inzichten en een ander perspectief, krijg je eenvoudige, praktisch toepasbare technieken aangereikt die je helpen steeds weer terug te komen naar waar het leven werkelijk plaatsvindt: in het huidige moment.

“Naar binnen keren en ervaren dat daar je ware Zelf aanwezig is

Als je dat ontdekt en je de bereidheidt hebt om je over te geven, kom je thuis.”

Ervaringen van mijn cliënten

“I have had a really great result after working with Cisca.

We worked on a trapped nerve in my leg which came back to me want to control the pace of life (which came from my birth!). It’s amazing how at peace I am with everyting happening in my life since the session, things that I would have said are  happening ‘too fast’ or ‘too slow’. And the pain is gone too!”

Faye

Verenigd Koninkrijk

“Ik had moeite met fouten maken. Als ik met een fout werd geconfronteerd, werd ik boos of moest ik huilen. Ik herleefde de fout keer op keer en had last van uitstelgedrag. Ter compensatie probeerde ik iedereen een plezier te doen. Het maakte me onzeker en ik vond het moeilijk om mij te uiten.

Na één sessie met Cisca voelde ik me op de één of andere manier veel lichter. Een paar inzichten hebben mij echt heel goed geholpen: alles ging ineens weer top. Wat werk en besluitvorming betreft vertrouw ik weer volledig op mijn intuïtie en dat pakt geweldig uit”.

Anoniem

“Ik heb de sessies met Cisca als heel prettig ervaren. Ik voelde me direct op mijn gemak en vertrouwde haar. Ze legt alles duidelijk uit en creëerde een fijne sfeer. Ik ben blij met de ervaring, de nieuwe tools en het mentale resultaat. Dankjewel Cisca!”

Nathalie

“Mind Detox is een helende reis

Je komt tot nieuwe conclusies die een positieve manier van leven werkelijkheid maken.”

Reisverslag Keesjan (Amersfoort)

Door mijn aanhoudende patronen over eten, minderwaardig voelen en onrespectvol behandeld worden, werd het tijd om het serieuzer aan te pakken. En Mind Detox had de oplossing van het probleem al in de naam, namelijk: ontgiftiging van mijn brein. Leek me wel zo passend.

Over een langere periode, van ongeveer acht maanden heb ik sessies met Cisca gedaan en verbazend genoeg is de uitwerking subtiel en toch zeer merkbaar en aanwezig geweest. De sessies zelf zijn ontspannen en vredig, maar evengoed intens, zo blijkt uit de blijvende werking. De genoemde patronen zijn namelijk makkelijker herkenbaar geworden en zodoende beter te veranderen in mijn bewuste zijn. De onbewuste redenen van mijn gedrag en overtuigingen zijn dus bekend geworden en zodoende te scheiden van de uiterlijke vorm en handeling.

Mind Detox is voor mij als een simpele reis door het onderbewuste geweest, waar ik via vreemde kronkels van mijn menselijk brein mij bewust ben geworden van vastzittende patronen. Die door de methode in het heldere oppervlaktewater kwamen bovendrijven, waardoor ze simpelweg bekeken konden worden, en zo mijn gedrag heropvoedbaar bleek te zijn.

Vaak gestelde vragen

Ik heb nog nooit van Mind Detox gehoord. Hoe kan dat?

Ik ben de eerste Nederlandse Mindset mentor die de Mind Detox Methode actief als dienst aanbied. Mind Detox bestaat al meer dan tien jaar en er zijn studenten en practitioners in meer dan 25 landen.

Wat is 'de mind'?

Het woord ‘Mind’ refereert in principe aan het ego. Het deel van jou dat nooit stil is en altijd op zoek is naar meer. De stem in je hoofd die als jou klinkt.

De Mind is niets meer dan je identificatie met een verzameling gedachten en gevoelens.

Wat is 'Bewustzijn'?

Bewustzijn is het Zelf van alle dingen, de levensessentie van de hele schepping. Bewustzijn is een verenigd veld, het level waarop alles één is.

Het is wat door jouw ogen kijkt, door jouw oren hoort en voelt met jouw zintuigen. Het is het deel van jou dat op geen enkele manier pijn gedaan kan worden en dat niet onderhevig is aan geboren worden of sterven. Het is wat jij bent, wat jij werkelijk bent. Je bent dat vergeten. Je bent gaan geloven dat je een klein, individueel wezen bent zonder kracht of keuzemogelijkheid. Dit is niet waar, hoezeer je het ook gelooft. Jij bent oneindig vrij. Het is tijd dat jij je dit gaat herinneren. Het is tijd om thuis te komen.

 

 

 

Wat is het verschil tussen symptoom en oorzaak?

Vaak zien we de naam van een ziekte of aandoening als ons probleem. Bijvoorbeeld: “ik moet vaak afspraken afzeggen vanwage migraine.”  Mind Detox beschouwd migraine echter als een factor van het probleem, in plaats van het probleem.

We onderzoeken met de methode wat de hoofdreden is waarom migraine een probleem voor jou is en lossen die op. Omdat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, kan het fysieke gedeelte van je probleem – de steeds terugkerende migraine – daardoor ook oplossen,

BTW niet van toepassing.

De Mindset sessies komen niet in aanmerking voor vergoeding door je zorgverzekeraar. Als je financiële situatie werkelijk een belemmering vormt, neem dan contact met me op om je wensen en mogelijkheden te bespreken.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

en ontvang regelmatig gratis inspiratie voor een nieuwe manier van leven

Je hebt je met succes ingeschreven!