Over mij

Ik ervaar dagelijks de positieve effecten van Ayurveda en Mind Detox

Ayurveda en Mind Detox ondersteunen mij om te leven vanuit mijn natuurlijke staat van zijn: vitaal, ontspannen, tevreden en meebewegend met alles wat het leven brengt. Ik ben ervan overtuigt dat dit voor iedereen mogelijk is.

Je bezit alles al wat je nodig hebt. Je bent het alleen vergeten. Ayurveda en de Mind Detox methode zijn fantastische, natuurlijke en eenvoudige methoden om je dat weer te gaan herinneren.

Het pad van bewustzijn begon voor mij in 2008 toen ik mijzelf het boek ‘Mindfulness en bevrijding van depressie’ van John Kabat-Zinn cadeau deed. Het was vooral de ondertitel die op mij van toepassing was; ‘voorbij chronische ongelukkigheid’. Want ondanks dat het mij aan niets ontbrak, was er altijd een onderliggende somberheid. Het lezen van dit boek bracht me bij yoga, yoga bracht me bij Ayurveda en een grotere Kracht bracht me Ascension meditatie.

Ik ontdekte ook dat ik hoog sensitief ben, wat veel puzzelstukken op zijn plek deed vallen qua geworstel met mijzelf, mijn relatie en mijn loopbaan. Opleidingen volgden, een scheiding, een burn-out én de wens om Bewust leven professioneel uit te dragen. Sindsdien lééf ik de diensten die ik aanbied. Ze brengen mij gezondheid, innerlijke rust en verandering van perspectief op mijzelf en de wereld om mij heen. Dat heeft een positief rimpeleffect die van onschatbare waarde is. Ik heb mijn praktijk op die fundering opgebouwd.

De kennismaking met Ascension is tot dusver één van de grootste keerpunten in mijn leven geweest. Het leren van deze simpele maar zeer krachtige meditatievorm heeft een onbeschrijfelijk positieve impact. Het is het richtsnoer voor mijn persoonlijke Bewustzijnsontwikkeling, wat zich vervolgens direct vertaald in mijn werk.

Een andere impactvolle gebeurtenis in mijn leven was de ontdekking van een kwaadaardige tumor in mijn dikke darm. Mijn normaal zo rustige leven veranderde door die diagnose ineens in een kolkende rivier van gedachten, zorgen en emoties. Doemscenario’s als uitzaaiingen, chemotherapie en een stoma namen mij dagenlang volledig in beslag. Totdat iemand mij erop wees dat ik werd meegezogen door een gedachtenstroom.

Die kleine, simpele reminder bracht me terug in het huidige moment wat ervoor zorgde dat ik afstand kon nemen van het verhaal. De kalmte die daardoor ontstond gaf ruimte om anders met de situatie om te gaan.

De functie van de dikke darm is letterlijk ‘uitscheiden’. Deze functie staat symbool voor problemen met ‘mind-based’ oorzaken als gehechtheid, vasthouden, blokkeren, angst, vastzitten in je manier van doen of te-kort-komen-mentaliteit. Met behulp van Mind Detox technieken onderzocht ik op welke gebieden van mijn leven dat voor mij van toepassing was. Aan wie of wat ben ik gehecht, hou ik vast en wil ik niet loslaten? Dat leverden significante inzichten op waarmee ik met mijn mentor Sandy Newbigging aan de slag kon. In vier sessies ruimden we van alles op, kwam mijn zenuwstelsel tot rust en ging ik kalm en met vertrouwen de operatie in. Het heeft ervoor gezorgd dat ik gedurende het maandenlange proces van diagnose tot herstel zeker moeilijke dagen heb gehad, maar in verhouding slechts weinig.

Natuurlijk had ik er voor kunnen kiezen om het te laten bij hoe de chirurg de oorzaak voor de tumor verklaarde: “domme pech”. Dat was misschien makkelijker geweest en minder intens en confronterend. Door wél verder te kijken ben ik echter losgekomen van oude, opgeslagen emoties over het einde van (liefdes)relaties en over mijn hoog-sensitiviteit die mijn halve leven niet erkend is geweest. Het opruimen daarvan was net zo belangrijk als het chirurgisch laten verwijderen van de tumor zelf. Het voelde als een verfrissende reiniging op zowel fysiek als emotioneel vlak. Ik kijk met veel meer mildheid terug op al die gebeurtenissen uit het verleden. Bovendien ben ik mij meer bewust van mijn eigen, innerlijke kracht. En hou ik de verantwoordelijkheid voor mijn eigen bestaan met nog meer vertrouwen en plezier in handen.  

Op een steeds dieper niveau word ik dus bevestigd in de visie dat ons dagelijks leven het pad van ontwaken en Zelfbevrijding is. Het brengt mij op een zachte, liefdevolle manier steeds meer lichtheid, vreugde en liefde. Dit ont-dekken is na een half leven van worstelen een ware verademing en ook wat ik zie gebeuren bij de mensen met wie ik mag werken.

Dat maakt mij intens dankbaar. En hoopvol. Want de wereld heeft meer bewuste mensen nodig.

 

Mijn kwalificaties

Mind Detox Master Practitioner
Opgeleid door Sandy C. Newbigging, creator van onder meer de Mind Detox Academy.

Ayurvedisch Voedings- en levensstijlcoach
Opgeleid door Ayurvedisch practitioner Frederieke Coevée, creator van Divine Ayurveda.

Ayurvedisch masseur
Opgeleid door Ayurvedisch practitioners Erica Nab, praktijk voor holistische therapieën & ayurveda en Frederieke Coevée.

Bijna alle opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd zijn KTNO-geaccrediteerd. De opleidingen tot Mind Detox Master Practitioner zijn geaccrediteerd door de Federation of Holistic Therapists.

Als alumnus ben ik verbonden aan de Mind Detox Academy waardoor ik de ontwikkelingen op het gebied van Mind Detox en bewustwording op de voet volg, waaronder maandelijkse supervisie sessies onder leiding van Sandy Newbigging.

Mijn praktijk is aangesloten bij Erisietsmisgegaan.nl waarmee ik voldoe aan alle eisen van de Wkkgz (Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg).

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

en ontvang regelmatig gratis inspiratie voor een nieuwe manier van leven

Je hebt je met succes ingeschreven!