Ik ervaar dagelijks de positieve effecten van Ayurveda en Mind Detox

Het brengt mij terug in mijn natuurlijke staat van zijn: gezond, ontspannen, tevreden, vol zelfvertrouwen, dankbaar, liefdevol, zelfstandig en succesvol. En ik ben ervan overtuigd dat dit ook voor jou geldt. Mijn doel in het leven is om jou naar die nieuwe manier van leven te begeleiden. Vanuit een sterk verlangen om van dienst te zijn, help ik je wákker worden. Ayurveda en Mind Detox zijn fantastische, magische, leuke, natuurlijke en eenvoudige methoden om dat te doen.

Toen ik ergens begin veertig was ontdekte ik dat ik dat ik hoog sensitief ben, wat veel puzzelstukken op zijn plek deed vallen. Opleidingen in masseren en Ayurveda volgden en al heel snel was het duidelijk dat ik daar mijn werk van wilde maken.

Toch was er nog een burn-out voor nodig om eindelijk de laatste stap te zetten naar een nieuwe manier van leven. Ik kreeg een regeling aangeboden om mijn baan op te zeggen in plaats van te re-integreren en greep die kans aan om mij volledig op de doorontwikkeling van mijn praktijk te richten waar ik inmiddels mee was gestart.

Door Ayurveda en Mind Detox stap voor stap te integreren in mijn leven, ben ik veranderd van een chronisch ongelukkige, onzekere en alcohol-afhankelijke secretaresse naar een mens dat haar doel in het leven vond. Ik werk niet meer, maar lééf werkelijk de diensten die ik aanbied. Ik volg de voedings- en leefstijlrichtlijnen die passen bij mijn Pitta-constitutie en verlevendig mijn bewustzijnsontwikkeling met praktische Mind Detox technieken om steeds weer terug te komen bij waar het leven écht plaatsvindt: het huidige moment.

Mijn kwalificaties

Mind Detox Practitioner
Opgeleid door Sandy C. Newbigging, creator van onder meer de Mind Detox Academy

Ayurvedisch Voedings- en levensstijlcoach
Opgeleid door Ayurvedisch practitioner Frederieke Coevée, creator van Divine Ayurveda.

Ayurvedisch masseur
Opgeleid door Ayurvedisch practitioners Erica Nab, praktijk voor holistische therapieën & ayurveda en Frederieke Coevée.

Bijna alle opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd zijn KTNO-geaccrediteerd. De opleiding tot Mind Detox Practitioner is geaccrediteerd door de Federation of Holistic Therapists. Als alumnus ben ik verbonden aan de Mind Detox Academy waardoor ik de ontwikkelingen op het gebied van Mind Detox en bewustwording op de voet volg, waaronder maandelijkse supervisie sessies onder leiding van Sandy Newbigging. Daarnaast volg ik regelmatig KTNO-geaccrediteerde bijscholingen over Ayurveda.

Ik heb een interview mogen doen voor De Volkskrant over de Ayurvedische voedings- en levensstijl en een succesvolle screening georganiseerd van de documentaire ‘A mindful choice’ die in filmtheaters in vele landen wordt vertoond. Naast het runnen van mijn praktijk, organiseer ik tweewekelijkse, gratis meditatiebijeenkomsten bij mij thuis.

Mijn praktijk is aangesloten bij Erisietsmisgegaan.nl waarmee ik voldoe aan alle eisen van de Wkkgz (Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg).

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling beoefen ik Ascension van The Bright Path Ishayas. De ervaringen die ik met Ascension opdoe, vinden hun weerklank in alles wat ik doe.

Aandacht geven aan je welzijn is zo belangrijk. 

Door je lichaam en geest met Ayurveda en Mind Detox te verzorgen, voed je het fundament van jezelf: je Bewustzijn. En dat heeft effect op elk gebied in je leven.

Mijn visie

De visie achter wat ik vanuit mijn praktijk aanbied is dat alles één is. Ik vond dat lang een hele mooie gedachte die als ‘waar’ voelde. En eerlijk gezegd, meer was het niet. Een mooi idee wat een fijn gevoel gaf maar die ik niet echt begreep. Dat veranderde toen Narain Ishaya mij een keer uitlegde dat Eenheid en Verbinding niet begrepen kunnen worden.

Eenheid kan je namelijk alleen maar in het huidige moment ervaren. En het huidige moment is buiten het bereik van de mind. Die is namelijk alleen maar bezig met het verleden of de toekomst. Deze uitleg heeft mij veel rust gegeven. Mijn gepuzzel over “ja maar, hoe dan?” was niet meer nodig. Daardoor ontstond er ruimte en begon ik inderdaad Eenheid te ervaren. Verbinding met de natuur, met de mensen om mij heen en vooral met het leven zelf. Te zien hoe het leven mij op alle mogelijk manieren ondersteunt. Het enige wat ik hoef te doen, is stoppen met willen en kiezen voor het huidige moment, zodat mijn weerstand oplost, toelaten ervoor in de plaats komt en het leven letterlijk zijn gang kan gaan. Het resultaat is een natuurlijke flow waarin het leven naar mij toe komt en mij werkelijk op alle gebieden van mijn leven ondersteunt. Hoe meer ik daar mee speel, hoe meer die magische ondersteuning toeneemt en mijn leven moeiteloos verloopt.

Narain Ishya

Narain is monnik en meditatieleraar bij The Bright Path. Een man die mij enorm inspireert.

Zoals in dit filmpje, die mij nog altijd raakt vanwege de wijsheid en waarheid van zijn woorden.