Home » Blog » Mind Detox » Roep om aandacht

Roep om aandacht

door | 8 mrt, 2021 | Mind Detox

Onze gedachten kunnen ons soms zo beheersen dat we er niet meer door kunnen slapen, ons niet meer kunnen concentreren en ons er echt ongelukkig door gaan voelen. En we voeden die overprikkeling de hele dag. Met onze telefoon, de TV, de radio en de krant, met de 24/7 maatschappij die we als ‘normaal’ zijn gaan beschouwen. Maar diep binnenin ons piept iets anders zo hard als het kan om aandacht. Ons hart.

Wisdom of the heart

Ons hart. Naast levensbelangrijk orgaan ook een onmisbaar kompas tijdens onze aardse reis. Voor mij is het een synoniem voor innerlijke weten. Het volgen van dat gevoel, die energie, gaat steeds makkelijker. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik ervoor kies om vanuit het Nu te leven. Daar waar het echte leven plaatsvindt. De relatie met mijn Mind is er enorm door veranderd. De stem in mijn hoofd die klink als mij en de hele dag oordeelt, dwingt en meer, meer, meer wil, is vaak niet meer dan een juke-box die op de achtergrond zachtjes steeds weer dezelfde plaatsjes draait.

Een vleugje magie

In plaats van over het leven na te denken, en vooral bezig te zijn met wat er allemaal aan moet veranderen, erváár ik het leven steeds meer. En dat is een compleet andere beleving. Ik heb nog steeds gedachten, emoties, gevoelens, alleen ben ik er veel minder mee bezig. Dat geeft ruimte. Ruimte voor het leven om naar mij toe te komen met inspiratie, kansen, uitnodigingen, de juiste mensen. Van moment tot moment precies datgene wat ik nodig heb en meer. Leven met een vleugje magie, dat is wat steeds weer kiezen voor het huidige moment mij brengt.

Leven in het Nu

Leven in het huidige moment zorgt er ook voor dat ik keuzes maak die gezond zijn voor mij.  Dat gaat op een hele natuurlijke, vanzelfsprekende manier. Zo volg ik bijvoorbeeld alleen nieuws dat echt belangrijk is, zoals voor mijn praktijkvoering. Kies ik voor biologisch eten dat voedt in plaats van vult. Social mediakanalen bekijk ik hooguit drie keer per dag. Als ik vastloop in gedachten of emoties pas ik een Mind Detox techniek toe. En door dagelijks tijd in te ruimen voor meditatie en andere vormen van ontspanning krijgt mijn zenuwstelsel voldoende tijd om te ontladen van overprikkeling en stress. Daardoor kan het doen wat het van nature altijd doet; zichzelf helen. En ik mis niets. Alles wat belangrijk is om te weten, komt op tijd tot me. Alles wat ik nodig heb ook. Het leven is een moeiteloze flow, die heel zacht is bovendien. Alleen mijn denken maakt het hard.

Nieuwe relatie

Het is echt voor iedereen mogelijk om de relatie met de mind te veranderen en op deze manier te leven, ook voor jou. Sterker nog; het is je geboorterecht. Je bent een uitdrukking van oneindig Bewustzijn, hier om het leven in al zijn facetten te ervaren zonder lijden. Dat klinkt misschien heel vaag en zelfs onmogelijk. Dat komt omdat je mind dit niet kan begrijpen. Bewustzijn is alleen te ervaren, in het huidige moment. De mind kan daar niet bij, omdat het vanwege zijn functie alleen in het verleden of de toekomst opereert.

Ik ben een mens, net als jij. Het enige verschil is dat ik mij oefen in het gebruiken van mijn mind in plaats van dat mijn mind mij gebruikt. Dat is een boeiende dans waarbij ik soms struikel of de passen vergeet en die intens kan zijn. Maar vooral is het een dans die mij vreugde brengt. Tevredenheid. Ontspanning. Die me vult met levenslust. Luisteren naar mijn hart toen het héél hard piepte dat het tijd was om wákker te worden, heeft ervoor gezorgd dat ik mijn ware Zelf hervond en mijn doel in het leven; anderen helpen wakker worden. Niets geeft mij meer vervulling dan dat.

Detox je mind

De opmerkelijke vijfstappen methode ‘Mind Detox’ helpt je van overtuigingen af die je onbewust heb opgepikt gedurende je leven. Het poetst als het ware de mentale bril schoon waardoor je naar jezelf en je leven kijkt. Het is een prachtige, eenvoudige en hele natuurlijke manier van bewustwording. Het bied je ook technieken die je eenvoudig zelf kunt toepassen om de relatie met je mind te vernieuwen en te genieten van leven in het Nu.

Hoorde jij je hart piepen terwijl je dit las? Voel je nu iets gebeuren binnenin je? Vertrouw dan op dat innerlijk weten en maak een afspraak voor een Mind Detox sessie als start van een nieuwe manier van leven.

 

Schrijven is een langgekoesterde wens van mij.

Hier op mijn eigen website leef ik mij daar heerlijk in uit. Blogs over mijn eigen ervaringen met bewustwording en artikelen over Ayurveda en Mind Detox. Bedoeld om je te informeren en inspireren tot een nieuwe manier van leven.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin