Home » Inspiratie » Bewustzijn » Vrede in de wereld begint bij jezelf

Vrede in de wereld begint bij jezelf

door | 9 jul, 2023 | Bewustzijn, Mind Detox

Zoals Boeddha onderwees (meer dan 2500 jaar geleden), heeft de manier waarop we denken invloed op hoe we ons voelen en bepaalt het de kwaliteit van onze innerlijke wereld. Vervolgens delen we, als rimpelingen in het water, onze gemoedstoestand met anderen en beïnvloeden we hun ervaringen.

Als we kalm en opmerkzaam zijn, wordt ons bewustzijn stil, als een helder meer of een spiegel. Naarmate we van binnen vrediger worden, voelen we ons dankbaarder voor (en verbonden met) andere levende wezens, de natuur, God, Spirit, het universum. Met deze diepere verbinding ontstaan geluksgevoelens, voelen we ons veilig en liefdevol. Dat wordt op zijn beurt de frequentie die we in onze acties en relaties brengen.

Het is erg belangrijk om dit te begrijpen. Alle uitingen van bewustzijn (mensen, dieren, planten, enz.) zijn verbonden, zowel aan de oppervlakte als op diep niveau. De emotionele kwaliteit van ons bewustzijn is veel belangrijker dan welke woorden of overtuigingen we ook delen. De vrede die we cultiveren door meditatie of gebed, zal zich van nature verspreiden. Hoe meer vrede en liefde we van binnen voelen, hoe meer we instrumenten van vrede worden en die muziek delen met anderen.

Aan de andere kant: als we onze aandacht afstemmen op politiek, conflicten en angstaanjagende media, gaan negatieve gedachten en emoties in onze innerlijke wereld wervelen. We worden boos, bang, afgesloten en voelen ons onveilig. We gaan vanuit die mentaliteit handelen en ons uiten, onze angsten doorgeven, zoals een virus.

Hoe we denken en voelen, de frequenties waarop we afstemmen, de mindset en emoties die we koesteren, creëren onze ervaring en beïnvloeden anderen.  Er is hier een soort bewustzijnsfysica aan het werk: de vrede en liefde (of angst en woede) die we delen heeft een rimpeleffect. Dit is wat Boeddha begreep. In zijn woorden:

“We zijn wat we denken. Alles wat we zijn ontstaat met onze gedachten. Met onze gedachten maken we de wereld. Spreek of handel met een onzuivere geest en problemen zullen je achtervolgen, zoals het wiel de os volgt die de kar trekt.

Spreek of handel met een zuivere geest en het geluk zal je volgen als je schaduw, onwrikbaar. In deze wereld heeft haat nog nooit haat verdreven. Alleen liefde verdrijft haat. Dit is de wet, aloud en onuitputtelijk.”

Bron: Christopher Chase

Wil je af van negatieve gedachten? Loskomen van angst voor de toekomst of zorgen om de wereld? Laat de eeuwenoude kennis van leven in het hier-en-nu je naar innerlijke rust en levensvreugde brengen. Ik kijk er naar uit je te ont-moeten.

Gerelateerde artikelen

Een Bewust perspectief

Een Bewust perspectief

Hoe je over jezelf denkt en de energie achter die gedachten, is hoe je je voelt. Dit denken en voelen zijn – vaak op een pijnlijke manier – een uiting van de onbewuste overtuiging dat je afgesloten bent van de Bron. Dit is een onjuiste perceptie op het leven omdat het niet waar is. Het leven veroorzaakt geen problemen. Het leven bréngt en wij maken daar een probleem van.

lees verder
Wisdom from the heart

Wisdom from the heart

Onze gedachten kunnen ons soms zo beheersen dat het we er niet meer door kunnen slapen, ons niet meer kunnen concentreren en ons er echt ongelukkig door gaan voelen. En we voeden die overprikkeling de hele dag. Met onze telefoon, de TV, de radio en de krant, met de 24/7 maatschappij die we als ‘normaal’ zijn gaan beschouwen. Maar diep binnenin ons vraagt iets anders om aandacht. Ons hart.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

en ontvang regelmatig gratis inspiratie voor een nieuwe manier van leven

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin