Home » Blog » Bewustzijn » Magie in connectie

Magie in connectie

door | 4 feb, 2021 | Bewustzijn

Vandaag ben ik gestart met een vijfdaagse Online meditatieretraite, georganiseerd door The Bright Path. Het thema is ‘Connection. Loving yourself and others’. Twee of drie keer per dag is er een bijeenkomst waarbij een leraar zijn ervaringen met en kennis overAscension meditatie deelt. Vaak krijgen we ‘huiswerk’, om spelenderwijs bewuster aanwezig te zijn. Vanochtend was de uitnodiging: “kijk vandaag hoeveel magische connecties je opmerkt. Ze vinden altijd plaats, je hoeft alleen maar aanwezig te zijn om ze op te merken”. Gedurende de dag ervaarde ik hoeveel er te ontdekken valt! Ik kwam tot dit lijstje:

  • De zang van een merel tijdens het mediteren.
  • Door de regen fietsen en daar totaal geen probleem mee hebben, zelfs zingen!
  • Volkomen onbevangen en zonder verstoring van mijn innerlijke rust bijkletsen met oud-collega’s.
  • Deze tekst lezen in het boek van Charlie Mackesy en wéten dat het waarheid is voor mij: ‘We hoeven niets te weten over morgen,’ zei het paard. ‘Het enige wat wij hoeven te weten is dat wij van elkaar houden.’
  • De wasmachine horen piepen omdat ‘ie klaar is, opstaan om de was eruit te gaan halen en dan de deur open kunnen doen voor de man van de pakketdienst die precies op dat moment aanbelt.
  • Zonder nadenken de ingrediënten voor mijn avondmaaltijd kiezen en bij de eerst hap proeven hoe heerlijk het is en hoe precies het bij mijn behoefte op dat moment past.
  • Vreugde ervaren zonder enige aanleiding.
  • Inspiratie krijgen om dit blog te schrijven.

Je verwachtte misschien iets wat meer spectaculair. Dat is je mind. Die is altijd bezig met méér, met groot, groter, grootst. Waar het mij om gaat is dat al deze kleine magische momentjes mij dit inzicht brachten: connectie is Liefde. Onvoorwaardelijke, onoverwinnelijke liefde. Want ik ervaarde connectie met de merel toen ik luisterde naar zijn zang. Met de natuur toen ik door de regen fietste. Met mijn oud-collega’s tijdens het bijkletsen. Met mijzelf bij het kiezen van mijn avondmaaltijd. Zelfs in een wereld waarin momenteel veel beperkingen gelden, maken we nog steeds connecties. Op talloze manieren. Door je daar bewust van te worden kan je ervaren dat wij allemaal verbonden zijn in die liefde. Een andere wereld openbaart zich als we stoppen met denken en simpelweg aanwezig zijn. Een wereld van waardering, zonder oordelen. Een wereld van verbinding met onszelf, anderen en de wereld om ons heen.

Daarom geef ik dit stukje speelgoed graag aan je door. Om er je eigen, levende ervaring van te maken en de pure vreugde van spelen in het huidige moment te herontdekken.

Schrijven is een langgekoesterde wens van mij.

Hier op mijn eigen website leef ik mij daar heerlijk in uit. Blogs over mijn eigen ervaringen met bewustwording en artikelen over Ayurveda en Mind Detox. Bedoeld om je te informeren en inspireren tot een nieuwe manier van leven.

Gerelateerde artikelen

Je bent waardevol

Je bent waardevol

Ik ben dankbaar voor iedere cliënt die gebruik maakt van mijn diensten. Samen dragen we op die manier bij aan meer bewustzijn in de wereld. Ik maak die dankbaarheid graag tastbaar. Daarom betekent een nieuw contact voor mijn praktijk, altijd een waardevol cadeau voor jou als cliënt. In deze blog lees je hoe dat werkt.

lees verder
Eenheid

Eenheid

De visie achter wat ik vanuit mijn praktijk aanbied is dat alles één is, met elkaar verbonden. Ik vond dat lang een hele mooie gedachte die als ‘waar’ voelde. En eerlijk gezegd, meer was het niet. Een mooi idee dat ik niet echt begreep. Dat veranderde toen een Ishaya monnik van The Bright Path mij een keer uitlegde dat Eenheid en verbinding niet begrepen kunnen worden.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

en ontvang regelmatig gratis inspiratie voor een nieuwe manier van leven

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin