Home » Blog » Bewustzijn » Eenheid

Eenheid

door | 28 feb, 2021 | Bewustzijn

De visie achter wat ik vanuit mijn praktijk aanbied is dat alles één is, met elkaar verbonden. Ik vond dat lang een hele mooie gedachte die als ‘waar’ voelde. En eerlijk gezegd, meer was het niet. Een mooi idee wat een fijn gevoel gaf maar die ik niet echt begreep. Dat veranderde toen een Ishaya monnik van The Bright Path mij een keer uitlegde dat Eenheid en Verbinding niet begrepen kunnen worden. Eenheid kan je namelijk alleen maar in het huidige moment ervaren. En het huidige moment is buiten het bereik van de mind. De mind is nfamelijk alleen maar bezig met het verleden of de toekomst.

Natuurlijke ondersteuning

 Deze uitleg heeft mij veel rust gegeven. Mijn gepuzzel over “ja maar, hóe dan?” was niet meer nodig. Daardoor ontstond er ruimte en begon ik Eenheid te ervaren. Verbinding met de natuur, met de mensen om mij heen en vooral met het leven zelf. Te zien hoe het leven mij op alle mogelijk manieren ondersteunt. Het enige wat ik hoef te doen, is stoppen met willen en kiezen voor het huidige moment, zodat mijn weerstand oplost, toelaten ervoor in de plaats komt en het leven letterlijk zijn gang kan gaan. Het resultaat is een natuurlijke flow waarin het leven naar mij toe komt en mij werkelijk op alle gebieden van mijn leven ondersteunt. Hoe meer ik daar mee speel, hoe meer die magische ondersteuning toeneemt en mijn leven moeiteloos verloopt.

Als we leven vanuit onze mind, ons denken, lijkt Eenheid niet te bestaan. De mind is namelijk altijd bezig met dingen scheiden, categoriseren en verklaren. Daardoor beoordelen we delen van onszelf als goed of lief en andere, vaak het merendeel, als minderwaardig en incompleet. Dit soort – meestal onbewuste – gedachten, bepalen hoe we onszelf en de wereld waarnemen. We gaan het zo sterk geloven dat het onze realiteit wordt. We schermen ons hart af en we lijden op kleine en grote manieren.

Een ander pad

Wat ik je wil helpen herinneren, is dat er een pad is naar een andere realiteit. Een pad dat voorbij gaat aan welk concept dan ook over afgescheiden en onvolwaardig zijn. Een realiteit die oneindig kalm is, oneindig liefdevol en vol van vreugde. Een realiteit van heelheid en verbinding. Hoe meer ik mijn aandacht op die realiteit richt, hoe meer constant mijn ervaring ervan wordt. Al mijn overtuigingen over alleen zijn en niet goed genoeg zijn vallen op natuurlijke manier één voor één weg. De ervaring van heel zijn komt ervoor in de plaats.

Eenheid is je geboorterecht.

Het is je natuurlijke staat van zijn, de natuurlijk staat van zijn van de hele mensheid. Dat ervaren is een voortdurende keuze: je kunt worstelen in een eindeloze stroom van gedachten of je kunt baden in een oneindige poel van rust.

Jij hebt ook die keuze. De keuze voor een nieuwe manier van leven. Stel het niet langer uit en maak een afspraak om te bespreken hoe ik je daarbij kan helpen.

Schrijven is een langgekoesterde wens van mij.

Hier op mijn eigen website leef ik mij daar heerlijk in uit. Blogs over mijn eigen ervaringen met bewustwording en artikelen over Ayurveda en Mind Detox. Bedoeld om je te informeren en inspireren tot een nieuwe manier van leven.

Gerelateerde artikelen

Magie in connectie

Magie in connectie

Vandaag ben ik gestart met een vijfdaagse Online meditatieretraite, georganiseerd door The Bright Path. Het thema is ‘Connection. Loving yourself and others’. Twee of drie keer per dag is er een bijeenkomst waarbij een leraar zijn ervaringen met en kennis over Ascension meditatie deelt. Vaak krijgen we ‘huiswerk’, om spelenderwijs bewuster aanwezig te zijn. Vanochtend was de uitnodiging: “kijk vandaag hoeveel magische connecties je opmerkt.

lees verder
Je bent waardevol

Je bent waardevol

Ik ben dankbaar voor iedere cliënt die gebruik maakt van mijn diensten. Samen dragen we op die manier bij aan meer bewustzijn in de wereld. Ik maak die dankbaarheid graag tastbaar. Daarom betekent een nieuw contact voor mijn praktijk, altijd een waardevol cadeau voor jou als cliënt. In deze blog lees je hoe dat werkt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

en ontvang regelmatig gratis inspiratie voor een nieuwe manier van leven

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin